Põhisisu algus

Elisa Eesti pälvis tööandjana kõrge rahvusvahelise tunnustuse

14.09.2023

Top Employer Institute hindab igal aastal maailma parimaid tööandjaid ja sel aastal sai auväärse tunnustuse osaliseks Eestist ainukese uue ettevõttena Elisa.

Top Employers Institute'i välja antav parima tööandja sertifikaat on märk organisatsiooni pühendumusest tööelu parandamisele, mis väljendub suurepärases personalipoliitikas ja töötajatega seotud tegevustes ja strateegiates. 2023. aastal pälvisid Top Employer sertifikaadi Elisa Eesti kõrval tuntud rahvusvahelised ettevõtted nagu Vodafone, Amazon, Coca-Cola, DHL, Lidl, Puma jne. 

Elisa tegevjuhi Andrus Hiiepuu sõnul andis rahvusvaheliste audiitorite žürii kõrge hinnangu ettevõtte mitmetele protsessidele. Koguni 92,5%-ga hinnati Elisa juhtimiskultuuriäristrateegia osa 100% ning inimeste strateegiat 94%-ga. Tööandja brändingu tegevustes oli Elisa tulemus ligi 99%, talendijuhtimises, sh värbamistegevustes 94% ja töökeskkonna osas 90%. “Viimane kõrge number peegeldab Elisa paindlikkust ja kaugtöö tegemise võimekust. Elisa tugevustena toodi esile veel ka õppimist soodustav kultuur ja isikliku arengu toetamine, jätkusuutlikkus ning tulemuslikkus,” märkis Elisa tegevjuht. 

Hiiepuu sõnul on Elisa äri- kui ka inimeste strateegiad ning juhtimiskultuur väga kõrgel tasemel ka rahvusvahelisest vaatest hinnatuna. „Käesolev tunnustus on meile oluliseks hinnanguks, et oleme oma juhtimiskultuuri arendanud väga õiges suunas,“ sõnas Hiiepuu.

Elisa personalijuht Kaija Teemägi ütles, et Elisa on tööandjana juba aastaid olnud uudsete tööviiside eestvedaja ja katsetaja ning kogunud nii ettevõtte siseselt kui ka tööturult hea tööandjana erinevaid tunnustusi. „Meie jaoks on äärmiselt oluline olla oma inimestele väga hea tööandja ning seda taset järjepidevalt hoida,“ märkis Teemägi.

Teemägi tõi välja, et teiste programmis osalevate tugevate rahvusvaheliste ettevõtete võrdlusalusega (benchmark) võrreldes saavutas Elisa tugevamad tulemused tööandja brändingu tegevustes, talendijuhtimises ja jätkusuutlikkuse teemade arendamisel. „Nendes teemades olid Elisa tulemused 7-10% kõrgemad kui võrreldavatel ettevõtetel,“ tõi Teemägi välja. „Töötajate kuulamises oli Elisa tulemus aga lausa enam kui 15% kõrgem teistest ettevõtetest. Paistsime silma just sellepoolest, kuidas kogume tagasisidet ja seda arvesse võtame, hoolime oma töötajate pühendumusest ning sellega järjepidevalt tegeleme.“ 

„Erandlikud ajad toovad inimestes ja organisatsioonides esile parima. Seda oli näha ka tänavuse sertifitseerimisprogrammi raames tunnustatud 2023. aasta parimate tööandjate suurepärasest tööst. Need tööandjad on alati näidanud, et hoolivad oma töötajate arengust ja heaolust. Nii rikastavad nad kollektiivselt töömaailma. Meil on hea meel kuulutada välja 2023. aasta parimad töötajatele keskenduvad tööandjad ja avaldada neile tunnustust,“ ütles Top Employers Institute'i tegevjuht David Plink. 

Top Employers Institute'i programmi raames sertifitseeritakse organisatsioone lähtuvalt nende osalemisest parimate personalitavade küsitluses ja selle tulemustest. Küsitlus hõlmab kuut personalitöö valdkonda, mille alla kuulub 20 teemat, sh personalistrateegia, töökeskkond, talentide leidmine, õppimine, mitmekesisus, võrdsus ja kaasamine, heaolu jpm. 

Top Employers Institute’i programmis hindavad tööandjaid ja ettevõtte protsesse rahvusvahelised audiitorid. 

Programmi raames on sertifitseeritud ja tunnustatud 2200 parimat tööandjat 121 riigist ja piirkonnast viiel mandril. 2023. aastal pälvisid Top Employer sertifikaadi veel Vodafone, Fujitsu, Canon, Amazon, Coca-Cola, Philips, Lidl, PepsiCo, Puma, DHL, Saint-Gobain, Booking.com (Italy), ABB (UK). Eestis on sertifikaadi pälvinud lisaks Elisale vaid Lidl ja Saint-Gobain.

Tutvu ka Top Employers teavitusega 2023. aasta sertifikaatide kohta siin

Seotud märksõnad
Uus Elisa Elamus ja Huub Mine vaatama
Vanemad TV-teenused
Liitumised enne 10.08.2021
Mine vaatama
Vanemat TV-teenust saab veebis vaadata kuni 31.05.2024. Kui soovid ka edaspidi TV-d veebis vaadata, liitu Elisa Elamusega!