Põhisisu algus

TIISER: Välismaal auhinnatud Elisa sari „Reetur“ tuleb 3. hooajaga

20.10.2023

2024. aasta 1. jaanuaril esilinastub Huubis Elisa ja ETV koostöös valminud põnevussarja “Reetur” 3. hooaeg, millele on tänaseks valminud esimene õrritusklipp. 

“Uus hooaeg viib mängu järgmisele tasemele, seda nii sisult kui vormilt. Alfred Vindi haare laieneb Eestist väljapoole ning aastatepikkune koostöö Vene luurega on kunagise ontliku ametniku karastanud jõhkraks ja halastamatuks reeturiks, kes talle pandud eesmärkide saavutamise nimel ei kohku tagasi millegi ees,“ avaldab Elisa Eesti sisujuht Toomas Ili. 

Tiiseri klipp: https://www.youtube.com/watch?v=UyxQuRKknJk&feature=youtu.be&ab_channel=Eestielisa

„Reeturi“ kolmas, ülipõnev hooaeg on sarnaselt eelmistele inspireeritud Eesti lähiajaloos toimunud spiooniskandaalidest. Kolmanda hooaja tegevus leiab aset mõni aeg enne Venemaa sissetungi Ukrainasse. Kaitseministeeriumi ametnik Alfred Vint (Tambet Tuisk) on lekitanud Vene luurele riigisaladusi juba aastaid. Nüüd avaneb Vindil võimalus saada koht Euroopa Liidu julgeolekukomitees. Ent ka Brüsselis ei saa Vint Vene luure kammitsatest vabaks.

“Sari on seekord filmitud nii Eestis kui ka Belgias ning meie näitlejate nimistus on rahvusvahelisem seltskond kui kunagi varem,” rõõmustab “Reeturi” produtsent Jaan Laugamõts ja lisab: “Lisaks suurepärastele Eesti, Belgia, Inglise ja isegi lõunamaade näitlejatele teeb sarjas kaasa tõeline Venemaa filmistaar, Eesti juurtega Vene lavastaja ja näitleja Julia Aug.”

Nagu ka Reeturi teise hooaja puhul, on sarja lavastajaks EFTA parima filmirežissööri auhinna võitnud Ove Musting, produtsendiks Jaan Laugamõts ja tootjaks Downtown Pictures. Kolmanda hooaja stsenarist on Raoul Suvi, idee autor ja stsenaariumi konsultant Andres Anvelt.

„Reetur“ on pürginud ka Eesti piiridest välja: näiteks 2022. aastal omandas näitamisõigused 46 miljoni vaatajaga Disney+Hotstar, üks India suurimaid voogedastusplatvorme. Lisaks Indiale on spioonipõnevik äratanud tähelepanu ka mujal maailmas. Sarja näitamisõigused on omandanud Jaapani erameediafirma WOWOW, Leedu Rahvusringhääling LRT ning Austraalia SBS, lisaks on huvi sarja vastu üles näidanud meediafirmad Aasias, Austraalias ja Lõuna-Ameerikas. Sarja levitab maailmaturul distributsioonifirma GoQuest Media.

2023. aastal jõudis Alfred Vindi teekond hispaaniakeelse voogedastusplatvormi FlixLatino kaudu USA televaatajani.

ERR-i ja Elisa koostöös valminud "Reetur" jõudis esimest korda vaatajate ette 2019. aasta lõpus ning Alfred Vindi rolli eest pärjati Tambet Tuisk Eesti filmi- ja teleauhindade jagamisel parima sarjanäitleja tiitliga. Lisaks on tunnustatud "Reeturit" kahe auhinnaga rahvusvaheliste teleprojektide festivalil "Heart of Europe" ja 2020. aastal pälvis Eesti põnevussari žürii eripreemia ka Tšehhis toimunud "Serial Killer" tele- ja veebiseriaalide festivalil.

Seotud märksõnad
Uus Elisa Elamus ja Huub Mine vaatama
Vanemad TV-teenused
Liitumised enne 10.08.2021
Mine vaatama
Vanemat TV-teenust saab veebis vaadata kuni 31.05.2024. Kui soovid ka edaspidi TV-d veebis vaadata, liitu Elisa Elamusega!