Põhisisu algus

Kellest saab Eesti järgmine idulugu? Täna selgub ETV otse-eetris Ajujahi võitja

30.11.2023

Juba täna õhtul selgub ETV ekraani otse-eetris Ajujaht 2023 võitja. Pingelises finaalsaates võistlevad idufirmad KIUD, Cerebrum Hub ja Raw Edge. Ajujahi otsesaade algab ETV-s kell 22.05. Teležüriiga liitub finaalsaateks ka Veriffi asutaja ja tegevjuht Kaarel Kotkas. 

„Võitja välja selgitamisel sõltub väga palju sellest, mida nad kiirendiprogrammi jooksul päriselt ära on teinud, mida plaanivad edaspidi teha ja kui veenvalt nad suudavad seda kõike žüriile selgitada. Ka minu peas selgub võitja alles stuudios, kuid samas arvan, et füüsiline toode – Raw Edge või KIUD - võidab sel aastal,“ tõi Elisa erakliendiüksuse juht ja juhatuse liige Mailiis Ploomann välja. 

Microsoft Eesti arenduskeskuse tegevjuht Tanel Erm peab favoriidiks aga ümberõppeplatvormi Cerebrum Hub. „Nad tegelevad niivõrd suure ja olulise küsimuse lahendamisega. Kui mõtleme AI revolutsioonile, siis see lahendus oleks väga suureks abiks olukorras, kus suur osa töötajatest peab lähitulevikus hakkama oma relevantsuse säilitamiseks uusi oskusi omandama,“ selgitas Erm.

Cerebrum Hub arendab B2C veebipõhist õppeplatvormi, mis pakub tulemustele orienteeritud ümberõppeprogramme töötavatele täiskasvanutele. KIUD pakub taaskasutatud tekstiilijäätmetest valmistatud vastupidavat pakkematerjali, asendades pakenditööstuses ühekordselt kasutatavat lainepappi ja spooni. Raw Edge toodab 100% naturaalsest köögivilja- ja marjamahlast piimhappebakteritega fermenteeritud, probiootilist ning madala kalorsusega jooki, mis ei sisalda kofeiini, kunstlikke lisaaineid ega lisatud suhkrut. 

Finaliste hindab viieliikmeline žürii: EAS-i ja Kredexi ühendasutuse koosseisu kuuluva Startup Estonia juht Eve Peeterson, Microsoft Eesti arenduskeskuse tegevjuht Tanel Erm, Elisa erakliendiüksuse juht ja juhatuse liige Mailiis Ploomann, SEB Eesti jaepanganduse valdkonna juht ja juhatuse liige Ainar Leppänen ning tehnoloogiaettevõtte Veriff asutaja ja tegevjuht Kaarel Kotkas

Ajujahi võitja pälvib vähemalt 30 000 euro suuruse auhinnaraha ning teine ja kolmas koht vastavalt 15 000 eurot ja 7500 eurot. Lisaks annavad programmi partnerid ja toetajad välja eriauhinnad, millele kandideerivad kõik kiirendiprogrammi jõudnud idufirmad.

Ajujahi kiirendiprogramm sünnib avaliku- ja erasektori koostöös ning selle ellukutsuja on EASi ja KredExi ühendasutus. Programmi partner on SEB ning suurtoetajad Elisa ja Microsoft Eesti arenduskeskus. Lisaks toetavad programmi Advokaadibüroo TRINITI, T1 keskus, Maag Food, Net Group, Tallinn, Tartu ja Pärnu. Ajujahti viivad ellu CIVITTA, Optimist ja ERR. 

Läbi aastate on Ajujahile kandideerinud kokku üle 5500 äriidee ning kiirendist on tuule tiibadesse saanud mitmed kohalikud ja rahvusvahelised edulood. Tuntumate vilistlaste hulka kuuluvad näiteks Bolt, Bikeep, Click & Grow, GoWorkaBit, FoodDocs, Timbeter jpt. 

Seotud märksõnad
Uus Elisa Elamus ja Huub Mine vaatama
Vanemad TV-teenused
Liitumised enne 10.08.2021
Mine vaatama
Vanemat TV-teenust saab veebis vaadata kuni 31.05.2024. Kui soovid ka edaspidi TV-d veebis vaadata, liitu Elisa Elamusega!